discovery SORRENTO  
     
  Cooking tips sorrentine - Wisdoms
Christmas sweets: Mostaccioli, Struffoli, roccocò, wisdoms, susamielli

 
     
 

Grandmother's recipes Rosaria (his/her grandmother recommends to taste the dishes in company and to accompany her with a glass of wine or liqueur local).

     
    Ingredients:
1 kg. of honey
½ kg. of sugar
1 kg. of flour
300 grs. of shell whole almonds
Cedar to pezzettini (to like)
 
 
The mostacciolis have form to rhombus. They draws their name from the habit of the farmers to pour some must in I mix him to make him/it more dessert.
The sosamiellis owe their name to the characteristic form to “S”. anciently They was of three types: noble sosamiello, sosamiello for bagpipers and sosamiello of the good walk. The distinction was due different agl'ingredienti, more expensive, that were used in operation of the role of the people to which you/they were offered.
Wisdoms are a variation of the susamiellis and they owe their name to the Convent of S.Maria of the Wisdom in which you/they were prepared by the nuns clarisse.

Preparation:
To loosen the honey on the fire, to add the sugar. To extinguish the fire and to add to the mixture cedar and almonds. To prepare the flour on the marble and to pour you the honey and the flour. To wind the pasta to form of roll, then to chop her/it and to give the form of “S” enough great, to crush her and to bake her to 200°. Hardly sfornares will be gilded the wisdoms.


 
 

Ristoranti a Sorrento "scelti per Voi"
 
  Ristorante 'o Parrucchiano
Benvenuti nel "Museo dell'ospitalità". Il ristorante "'o Parrucchiano", dove la grande tradizione gastronomica è ingrediente saliente per accogliere il nostro cliente.Tel. +39.081.8781321
   
  Ristorante Vela Bianca

Il Ristorante “Vela Bianca” vi da il benvenuto nell’antico borgo marinaro del porto di Sorrento, di fronte al golfo di Napoli.

Offrire la giusta intimità a coloro che vogliono scoprire la tradizionale cucina sorrentina e napoletana rivisitata..

Tel. +39.081.8781144
   
  Ristorante Villa le Palme

Il Ristorante “Le Palme”, adagiato nel verde delle colline sorrentine, è una splendida “finestra” sul Golfo di Sorrento e di Napoli. Aperto a pranzo e cena, “Le Palme” è adatto per festeggiare anniversari e matrimoni o semplicemente per trascorrere una giornata, una serata in un'atmosfera luminosa, caliente e rilassante.

Tel. 39 0818784868

   
  Ristorante Donna Sofia
Ristorante Donna Sofia cucina tipica e raffinata, locale elegante in Sorrento.
Tel. +39.081.8773532
   

 

Inserisci la tua attività commerciale qui >> invia un email a info@penisola.it


 
     

 

 

Hotel a Sorrento
Verifica online la disponibilità
Arrivo:
Partenza:
Persone:
Camere:

  Le ricette di nonna Rosaria
  Il piatto della tradizione
  Storia della Pizza
  Pizza Margherita
  Pizza 4 Stagioni
   
  Dolci
  Amarene (quarentine)
  Babà
 

Casatiello dolce

 

Cannoli Sorrentini

  Delizie al limone
  Pere imbottite
  Pastiera
  Roccocò
  Sapienze
  Sfogliatelle
  Struffoli
  Torta di noci
   
  Liquori
 

Limoncello

  Nocino
   
  Primi e Secondi piatti
 

Gnocchi alla Sorrentina

  Melanzane alla Sorrentina
  Mozzarella in carrozza
  Peperoni alla Sorrentina
 

Saltimbocca alla Sorrentina

  Spaghetti con le noci
  Spaghetti con le zucchine
  Seppioline ripiena alla Sorrentina
  Trippa con fagioli alla Sorrentina

 
 
 
HOME PAGE | SITE MAP | SITEMAP2 | PRIVACY E COPYRIGHT | ABOUT US | PENISOLA
 
 

Roma Hotel - Firenze Hotel - Napoli Hotel - Sorrento Hotel

Amalfi Hotel - Ravello Hotel - Positano Hotel - Praiano Hotel