discovery SORRENTO  
     
  Cooking tips sorrentine - Sweet Easter: Sweet Casatiello  
     
     
 
Grandmother's recipes Rosaria (his/her grandmother recommends to taste the dishes in company and to accompany her with a glass of wine or liqueur local).
 
 

 

 

Ingredients:


1kg. of flour
8 whole eggs
100 grs. of butter
20 grs. of yeast of beer
100 grs. of yeast of bread (crescito)
200 grs. of milk

 
 

Preaparation:
Primo I mix:
To mix 150 grs. of milk with 150 grs. of flour and 100 grs. of crescito. I mix him it has to result rather soft. To make to leaven for a whole night.


According to I mix:
To beat for a long time two eggs with 100 grs. of sugar, 25 grs. of butter, 250 grs. of flour and a pinch of salt. To work for a long time, to very slowly leave intiepidire and to add therefore to I mix him fact the preceding evening; to work rather for a long time the all.


Bystander I mix:
Entirely similar to the precedent both as quantity that as workmanship, is obvious that he will proceed to the bystander I mix when the second, that will have started leavening in a rather great container and in a lukewarm place, will be well climbed on.
Spent the necessary time so that also the bystander I mix both well raised, he will proceed to the quarter with the followings doses:


Quarter I mix:
300 grs. of flour, 200 grs. of sugar, 50 grs. of butter, 4 whole eggs, 20 grs of yeast of beer, a pinch of salt, odors as: grated lemon, cinnamon, vanilla, rhum. For this I mix to proceed in the identical way to the precedents, always working for a long time and emphatically thin to get a soft and velvety pasta. Who appreciates him/it, in last, you/he/she can add some bits of candied cedar.
To prepare a baking-pan to tall edges and to prepare you the mixture that will have to arrive to as soon as a quarter of the height of the container.
To systematize the baking-pans in a warm place and to avoid the tides of air and to cover her ocn wool cloths so that can have a good heat.
When I mix him you/he/she will have reached the edge of the baking-pan, to previously bake in heated oven to moderate heat and to leave to cook for about forty minutes.


 
 

Ristoranti a Sorrento "scelti per Voi"
 
  Ristorante 'o Parrucchiano
Benvenuti nel "Museo dell'ospitalità". Il ristorante "'o Parrucchiano", dove la grande tradizione gastronomica è ingrediente saliente per accogliere il nostro cliente.Tel. +39.081.8781321
   
  Ristorante Vela Bianca

Il Ristorante “Vela Bianca” vi da il benvenuto nell’antico borgo marinaro del porto di Sorrento, di fronte al golfo di Napoli.

Offrire la giusta intimità a coloro che vogliono scoprire la tradizionale cucina sorrentina e napoletana rivisitata..

Tel. +39.081.8781144
   
  Ristorante Villa le Palme

Il Ristorante “Le Palme”, adagiato nel verde delle colline sorrentine, è una splendida “finestra” sul Golfo di Sorrento e di Napoli. Aperto a pranzo e cena, “Le Palme” è adatto per festeggiare anniversari e matrimoni o semplicemente per trascorrere una giornata, una serata in un'atmosfera luminosa, caliente e rilassante.

Tel. 39 0818784868

   
  Ristorante Donna Sofia
Ristorante Donna Sofia cucina tipica e raffinata, locale elegante in Sorrento.
Tel. +39.081.8773532
   

 

Inserisci la tua attività commerciale qui >> invia un email a info@penisola.it


 
     

 

 

Hotel a Sorrento
Verifica online la disponibilità
Arrivo:
Partenza:
Persone:
Camere:

  Le ricette di nonna Rosaria
  Il piatto della tradizione
  Storia della Pizza
  Pizza Margherita
  Pizza 4 Stagioni
   
  Dolci
  Amarene (quarentine)
  Babà
 

Casatiello dolce

 

Cannoli Sorrentini

  Delizie al limone
  Pere imbottite
  Pastiera
  Roccocò
  Sapienze
  Sfogliatelle
  Struffoli
  Torta di noci
   
  Liquori
 

Limoncello

  Nocino
   
  Primi e Secondi piatti
 

Gnocchi alla Sorrentina

  Melanzane alla Sorrentina
  Mozzarella in carrozza
  Peperoni alla Sorrentina
 

Saltimbocca alla Sorrentina

  Spaghetti con le noci
  Spaghetti con le zucchine
  Seppioline ripiena alla Sorrentina
  Trippa con fagioli alla Sorrentina

 
 
 
HOME PAGE | SITE MAP | SITEMAP2 | PRIVACY E COPYRIGHT | ABOUT US | PENISOLA
 
 

Roma Hotel - Firenze Hotel - Napoli Hotel - Sorrento Hotel

Amalfi Hotel - Ravello Hotel - Positano Hotel - Praiano Hotel